top of page

НОВИНИ ТА ПОДІЇ
 2021РОКУ

"Дистанційне навчання у старшій школі"
Опубліковано 13.01.2021 року

Всі вчителі нашого навчального закладу активно включилися в клопітку складну роботу з дистанційного навчання за допомогою онлайн конференцій. Використовують платформи Google Classroom, Viber. Учні з інтересом ставляться до даної форми навчання і показують ґрунтовні результати. У декого певні складнощі з інтернетом, але всі питання вирішуються. Навчання продовжується… Всім учням та вчителям бажаємо добрих результатів.

"РМО вчителів"
Опубліковано 13.01.2021 року

13.01.2021 о 10.00 відбулося РМО вчителів четвертих класів закладів загальної середньої освіти. У цьому засіданні прийняла участь вчитель початкових класів Родніна Валентина Вікторівна. Засідання було проведено у форматі конференції ZOOM. Було розглянуто питання Педагогіка партнерства як продуктивна форма взаємодії вчителя та учнів. Розглянуті питання: Кейс технології, Педагогічна технологія STEM, методи навчання «Шість цеглинок», Гра по новому – навчання по іншому з LEGO. Вчителі активно обговорювали питання, ділилися досвідом. Конференція пройшла цікаво та успішно. Велика подяка організаторам конференції.

"Дистанційне навчання у початковій школі"
Опубліковано 16.12.2020 року

Вчителі початкових класів Тошківського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» використовуючи різні платформи Google, Classroom, Viber дистанційно навчають учнів на високому професійному рівні використовуючи всю матеріальну базу, яка є в нашому навчальному закладі. Ми вдячні голові Попаснянської РДА Власенко Р.,Г., начальнику КМСО Гаврашенко Е.М., заступнику начальника Сухомлін О.О., ЦБ Скляровій І.О. та нашим вірним друзям Анатолію Лютюку з Центру української культури у м.Таллінні (Естонія) згідно з програмою Міністерства закордонних справ Естонії за сприяння Благодійного Фонду «Чисті Серцем», виконавчому директору Рабарській І.М., Василю Вишиванюку за надані ноутбуки,проектори, інфрачервоні дошки, які ми тепер використовуємо у дистанційному навчанні учнів нашого закладу та у повсякденній праці. Без них ми б не змогли працювати на такому рівні. Щиро дякуємо.

"Подарунки для ДНЗ від голови незалежної спілки гірників України шахти Тошківська"
Опубліковано 18.01.2021 року

Сьогодні до нашого навчального закладу завітала Галкіна Лідія Олексіївна – голова незалежної спілки гірників України шахти Тошківська з подарунками. Її радо зустріли наші найменші дошкільнята, яким дуже сподобалися подарунки від Діда Мороза та Снігуроньки. Щиро дякуємо за увагу та теплоту до наших вихованців. Всім здоров’я, миру і наснаги в Новому 2021 навчальному році.

"Нарада в Zoom щодо замовлення підручників у 2021 році"
Опубліковано 26.01.2021 року

Сьогодні 26.01.2021 року бібліотекар Тошківського НВК «ЗНЗ – ДНЗ» Прядко О.М., та заступник директора з НВР Коваленко Р.Ф., взяли участь у нараді “Щодо замовлення підручників у 2021 році» на платформі ZOOM. Отримали корисну від Шулік В.В., Бондаренко С.І. Дякуємо за дієву співпрацю.

"Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту"
Опубліковано 27.01.2021 року

27 січня 2021 року вчителем історії та правознавства Биковою Н.О. та педагогом-організатором Ногіним В.О. було проведено виховний захід, присвячений Міжнародному дню пам’яті жертв Голокосту. Учні поглибили свої знання про Голокост та вшанували пам'ять всіх, хто став жертвою злочинних вбивств у роки Другої Світової війни. На заході були присутні директор Черкасс В.М., та заступник директора з НВР Коваленко Р.Ф., які взяли участь у обговорені проведеного заходу.

"Подяка за учнів нашого закладу від Лисичанського державного гірничо-індустріального коледжу"
Опубліковано 02.02.2021 року

Довгий та напружений шлях пройшли ці учні у нашому навчальному закладі. Ми задоволені, що вони підтвердили і показали високий рівень знань та вихованості. Пишаємося. Так тримати!

"Подяка за учнів нашого закладу від Лисичанського державного гірничо-індустріального коледжу"
Опубліковано 09.02.2021 року

Мільйони років пролежала ця порода в глибинах нашої землі.

І коли з шахти Тошківська вмісті з вуглем потрапила на подвір’я Коваленко Р.Ф., заступника директора з НВР нашого закладу, то виявилось, що в середині цієї знахідки викарбувався представник давньої фауни. За словами вчителя біології Іванової О.А. це комаха загону Прямокрилі (Orthoptera), або рештки хітинового жука, але стверджувати, що це дійсно так неможна. Але можна стверджувати одне, що ще багато таємниць в недрах нашої української землі. Учням на уроці біології буде дуже цікаво бачити цього представника, який би для наукових кіл представляв певний інтерес.

«Дорога життя»

Ця дорога іде наче промінь,

Опускається в надрах глибин.

І струмочком біжить по забою,

Справжній вугіль тече до вершин.

Через серце її пропускаєм,

Це і щастя, також це і біль

Любим щиро її, прославляєм,

Ми за неї усі як один.

Білий сніг, а на ньому дорога,

То немов чорна сажа, смола.

Так, це хліб, це наснага, повітря,

Це квітуча дорога життя.

Це по ній чорне золото з шахти…

Промисловість без нього стоїть,

Ця дорога безмежна, широка

Це дорога на сотні століть.

Терикону багато вже років,

Майже повністю він «посивів».

Хай щасливою буде дорога,

По якій нас колись всіх привів.

"Поздоровляємо Васильченко Максима"
Опубліковано 11.02.2021 року

Поздоровляємо Васильченко Максима, учня 8 класу Тошківського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» з заслуженими нагородами. I місце в Греції та м.Дніпрі, на конкурсі художників. Наші Вітання Царицаньскій С.М., керівнику художньої школи та матері Васильченко Л. за постійну увагу до виховання свого сина. Так тримати! Подальших успіхів.

арада «Особливості ЗНО - 2021"
Опубліковано 11.02.2021 року

10 лютого 2021 року о 13.30 відбулася нарада «Особливості ЗНО - 2021» на платформі Zoom, в якій взяли участь керівники, заступники директорів з НВР та вчителі. На всі питання, які були поставлені на нараді, отримано відповіді. Дякуємо організатором відділу КМСО та КУ «Попаснянський РМЦ» за відміно проведену нараду.

"Продовжуємо заняття в школі юних художників"
Опубліковано 11.02.2021 року

Продовжуємо заняття в школі юних художників. Бажаємо успіхів в цій нелегкій справі.

"День безпечного інтернету"
Опубліковано 12.02.2021 року

Традиційно у другий вівторок лютого відзначається День безпечного інтернету. 9 лютого учні 8-10 класів Тошківського НВК «ЗНЗ- ДНЗ» взяли участь у заходах з безпечної поведінки в інтернеті: розглянули основні загрози у всесвітній мережі, дізналися як їх уникнути, пройшли анкетування з теми «Безпечний Інтернет», переглянули Казку про Інтернет, розробили правила поведінки у мережі. Учні 8 класу взяли участь у Всеукраїнському інтернет-конкурсі «День без мобільного телефону», де мали змогу дізнатися захопливі факти про мобільні телефони, смартфони та їх вплив на здоров’я. Були нагороджені Дипломами I-III ступенів. Отримані результати конкурсу підтверджують обізнаність учнів у діяльності «учень-телефон». Проведені заходи дали змогу поглибити знання учнів, про безпечну роботу та спілкування у мережі Інтернет.

"Сьогодні до нас завітали представники благодійного фонду
Сергія Жадана"
Опубліковано 12.02.2021 року

Сьогодні до нас завітали представники благодійного фонду Сергія Жадана: Ольга Резніченко, Оксана Станіславська, Ірина Маркевич, які надали речі для наших вихованців, художню літературу, кольоровий папір. Зустрілися с педагогічним колективом, де розповіли про свою діяльність. Наші учні їм заспівали українських пісень. Зустріч пройшла в теплій, дружній атмосфері. Дякуємо за подарунки. Сподіваємося на подальшу співпрацю.

устріч з батьками та учнями випускного 11 класу"
Опубліковано 15.02.2021 року

15 лютого 2021 року відбулася зустріч з батьками та учнями випускного 11 класу. Директор та заступник директора з НВР ознайомили присутніх з питаннями зовнішнього незалежного оцінювання: про реєстрацію на основну сесію ЗНО, графік випробувань та інше. Зустріч пройшла в теплій та дружній атмосфері. Бажаємо здобувачам освіти гарних результатів, а батькам терпіння та наснаги. Хай щастить.

"З Днем Святого Валентина!"
Опубліковано 15.02.2021 року

Учні Тошківського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» щиро вітають усіх з чудовим святом – Днем Святого Валентина! Нехай життя буде сповнене позитивними емоціями, щастям та приємними сюрпризами!

"Всеукраїнський методологічний онлайн-семінар"
Опубліковано 17.02.2021 року

Сьогодні 17.02.2021 року відбувся Всеукраїнський методологічний онлайн-семінар «Виховання смисложиттєвих цінностей підлітків у контексті сучасних кризових явищ». У роботі семінару брали участь фахівці Інституту проблем виховання НАПН України, лабораторії морального, громадянського та міжкультурного виховання, Луганський інститут післядипломної педагогічної освіти. На цьому Всеукраїнському методологічному онлайн-семінарі зі своєю доповіддю "Загальнолюдські цінності як регулятор стосунків учнівської молоді в умовах військового конфлікту" виступив директор Тошківського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» Черкасс В.М. Дякую організаційному комітету за надану можливість висловити свою думку з цього важливого питання та Савоновій Ганні Іванівні – доктору філософський наук за допомогу в організації та підготовці цього виступу.

"Допомога від ГШ "Проліска""
Опубліковано 17.02.2021 року

Наші друзі з ГШ «Проліска» ЮНІСЕФ, надали допомогу. Медичні захисні маски, які вручені були нашим вихованцям. Газети в яких висвітлюються різноманітні питання нашого життя, прифронтової зони та зони розмежування. Щиро дякуємо. Сподіваємося на подальшу співпрацю.

ренінг за темою «Самовиховання характеру»"
Опубліковано 17.02.2021 року

17.02.2021 року у 9 класі на уроці "Основи здоров’я" було проведено урок – тренінг за темою «Самовиховання характеру». Мета уроку: сприяти формуванню у молоді моральної свідомості та правильної системи цінностей.

Під час уроку використовувалися різні форми роботи: коло, гра «Аукціон», робота в парах та групах обговорення, вправа продовж речення «На цьому тренінгу я зрозумів…»

Підсумок, що зробили здобувачі освіти наприкінці уроку: «Треба прагнути до того, щоб система цінностей людини відповідали загальнолюдським. Здобувачі освіти 9 класу активно включилися в роботу, пізнали багато нового. З зацікавленістю поставилися до уроку-тренінгу. У підсумку, треба прагнути до того, щоб система цінностей людини відповідала загальнолюдським. Вищими цінностями можуть бути: здоров’я, сім’я, кохання, свобода, мир, Держава тощо. У тренінгу брав участь директор НВК Черкасс.В.М.

"День Пам’яті героїв Небесної сотні "
Опубліковано 19.02.2021 року

Сьогодні у нашому закладі відбулась лінійка-реквієм до Дня Пам’яті героїв Небесної сотні «Вічна пам'ять героям!».

ень Міжнародної рідної мови"
Опубліковано 22.02.2021 року

22 лютого 2021 року до дня Міжнародної рідної мови в нашому навчальному закладі були проведені тематично-виховні години. Під час пізнавальних заходів учні були об’єднанні, 6 з 7 класом, 9 з 10 класом, а 5 з 8 класом. Спілкування пройшло цікаво і змістовно. Діти декламували вірші нових поетів. Приймаючи участь у конкурсах продемонстрували високий рівень знань, народних пісень, прислів’їв та розгадали загадки. Бажаємо подальших успіхів у вивчені рідної мови.

"Благодійний фонд Сергія Жадана"
Опубліковано 24.02.2021 року

24 лютого 2021 року Благодійний фонд «Сергія Жадана» надав гуманітарну допомогу нашому навчальному закладу. Надіслані речі були розподілені між пільговими категоріями здобувачів освіти. Щиро дякуємо за надану допомогу. Сподіваємося на подальшу співпрацю.

ибори Президента учнівського самоврядування"
Опубліковано 26.02.2021 року

Сьогодні 26.02.2021 року у Тошківському НВК «ЗНЗ-ДНЗ» відбулися вибори Президента учнівського самоврядування. Кандидати презентували свої виборчі програми. Із здобувачами освіти закладу провели агітаційну роботу. За підсумками виборів перемогла Новодворська Тетяна – учениця 10 класу. Прем’єр-міністром стала Гордєєва Анастасія – учениця 7 класу. Бажаємо дівчатам подальших успіхів в реалізації своїх ідей у роботі учнівського самоврядування.

аняття з розвитку моторики рук в ДНЗ."
Опубліковано 01.03.2021 року

В групі короткотривалого перебування в Тошківському НВК "ЗНЗ-ДНЗ"Мєзенцевою М.А. було проводено заняття з розвитку моторики рук.

З перших місяців свого життя малюк починає досліджувати можливості своєї ручки. З кожним днем він все більше і більше вдосконалюється в хапальних рухах кисті і пальчиків. Згодом ці вміння знадобляться дитині для правильного захоплення ложки під час їжі і олівця під час письма.

Розвиток дрібної моторики рук у творчому процесі служить хорошою підготовкою руки дитини до письма, розвиває мову. Описані методи і прийоми використані в роботі з дітьми під час гурткової роботи.

Об’мна аплікація з паперу. Під час роботи з папером, діти, зім’явши його, розвивають моторику рук.

Саморобки з мілких деталей.

Малювання.

"Педколектив та учні НВК привітали з 8 березня                              робітниць ш.Тошківська"
Опубліковано 04.03.2021 року

Напередодні жіночого свята 8 Березня педколектив та учні 2 класу Тошківського НВК сердечно привітали мам, жінок, бабусь, робітниць шахти "Тошківська" з найкращим жіночим святом: Святом Весни, Любові, Віри та Надії.

Захід пройшов у теплій святковій атмосфері.

Директору шахти Авдієнко Олегу Георгійовичу, голові НПГ Галкіній Лідії Олексіївні, голові ПК Омельчуку Миколі Андрійовичу дякуємо за прекрасно організований захід та подарунки для дітей та вчителів - солодощі.

Хай живе та процвітає наше рідне підприємство - шахта "Тошківська" !

Любимым мамам

Многие учились в нашей школе,

За руку водили в дружный класс,

А теперь вот выросли и стали

Сильный, крепкий наш рабочий класс

Здесь ваш дом, помогут и подскажут,

Трудно, но почетно быть таким,

Ты шахтер, а это много значит,

Ты пришел к нам из земных глубин.

Миллионы тонн висит породы,

Добываешь уголь на-гора,

И сегодня детство к вам вернулось,

Вас поздравит наша детвора!

Славный день, споют, стихи расскажут,

Улыбнутся мамочке своей,

Как прекрасно, что в Восьмое Марта

Поздравляем

наших матерей.

И своею нежною рукою

Прикоснутся к маминой груди,

И слеза невольно набегает,

Ты счастливой, доченька, расти,

Поздравленья душу вам согреют

Пусть почаще в зале звучит смех,

Милые, родные, дорогие!

С праздником весны, любви вас всех!

04.03.2021 р.

С уважением и любовью,

педагогический колектив Тошковского УВК «ОУЗ-ДУЗ»

"Шановні жінки, дівчата, матері!"
Опубліковано 05.03.2021 року

Шановні жінки, дівчата, матері!

З давніх-давен у суспільстві із покоління в покоління виховувалась повага до жінки. Красива, ніжна, смілива, лагідна, кохана. Це вона підкорила космос. Це вона завоювала любов і повагу у чоловіків. Це жінка-матір, яка символізує продовження роду людського. Це вона підкорює висоти. Своєю повсякденною працею піднімає економіку нашої країни. Навчає та виховує нові покоління молодих людей.

Низький уклін тобі, славетна жінка України за витримку, за силу духа, за безкінченну любов до життя. Любов до чоловіків. Ми пишаємось тобою, ніжна наша красуня, кожний раз схиляючи свою голову в твої обійми.

За святом тебе, чарівна наша весна! Велич і шана нашої освіти.

З повагою та любов'ю, В.Черкасс

8 марта к нам идет

Попасняночки, горчанки,

Поздравляем

вас!

А с Чихирово девчонки –

Это просто класс!

Тошковчаночки, вас помним,

Нижнее вдали,

Ведь сегодня праздник женский,

Радости, любви!

Новотошковка, вам машем,

Крымское, держись!

Хоть и трудно, но мы вместе,

Просто это жизнь.

Вам наполним сердце счастьем,

И букетом роз.

Не беда, что ещё стужа,

По утрам мороз.

Поздравляем

, вы прекрасны!

Вы – огонь в ночи.

И букеты роз душистых

Вам мы принесли.

Пусть наполнятся бокалы

Под хрустальный звон.

Ведь Восьмое марта праздник –

Шедевральный он!

Вы прекрасны, что здесь скажешь,

Наша вам любовь!

Он чудесный, он из жизни.

Март. Восьмое. Ждём!

арафон, присвячений Тарасові Шевченку"
Опубліковано 10.03.2021 року

10.03.2021 у Тошківському НВК "ЗНЗ-ДНЗ" відбувся марафон, присвячений Тарасові Шевченку. Учні 5-9 класів декламували улюблені вірші відомого українського поета.

Вшановуємо пам'ять "незлим тихим словом".

"Підтримаємо добрим словом Гайдая Сергія Володимировича"
Опубліковано 12.03.2021 року

Підтримаємо добрим словом Гайдая Сергія Володимировича, голову Луганської ОДА, який віддає всі сили на розвиток нашої рідної Луганщини.

О Закарпаття, край лісів, готелів,

Краса Карпат, річок, низин, лісів.

Із Заходу до нас на Схід буремний

До міста, де родився, прилетів.

А тут війна, колише і колише,

Йде боротьба за волю і за мир.

Своїм Указом Президент призначив

Він вірить в тебе, посланця з-за гір.

Донбас іще живий, він не здається,

І добуває вугіль із глибин.

Поки ще спить, працює не на повну,

Цей велетень, гігант та ісполін.

І ось уже велике будівництво,

Дороги заблищали вдалині,

Своєю павутиною з’єднають

Народ єдиний, сильний на Землі.

Все робиться для того, щоб підняти

Життя високий рівень трударів

Щоб кожний був готовим захищати

Родючу землю прадідів-дідів.

Ось нове лихо: знову ліс палає,

Він зовсім іще ранній, молодий,

Але гігантська хвиля вітрюгану

В полон багато сіл він захопив.

На допомогу вся прийшла країна,

І загасили наш сосновий ліс,

Але багато горя нашим людям

Пихатий цей у душі всім приніс.

А серце то одне, воно нестомне,

Як пояснити і забрати біль

Людині, що лишилася подвір’я,

Де згарище залишилось з руїн.

Як пережить ще й ковід упридачу,

Який перекриває подих твій.

Але тобі піднятися потрібно,

І за собой вести загін святий

Щоб засіяли ОТГ в країні,

Надія в сім’ї знову щоб прийшла,

Аеродром, лікарні ще збудуєм,

І доля щоб щасливою була.

Дай Боже сили в добрий час людині,

Що піднімає область на-гора,

А в школах, дитсадках, сидить за партой

Прекрасна, сильна духом дітвора.

Учитель, лікар і солдат-військовий

Потиснув руку трудову твою,

Підтримаємо разом цю людину,

Яка йде з нами у однім строю.

Подяка, що прийшов, підставив плечі,

І справи з місця зрушив, показав,

Що можна нам усім добро робити,

На це людські всі сили спрямував!

12.03.2021 р.

Директор Тошківського НВК «ЗНЗ-ДНЗ»

Черкасс В.М.

едагогічна практика студентки Лисичанського педагогічного коледжу Соколової Марії"
Опубліковано 15.03.2021 року

У Тошківському НВК «ЗНЗ-ДНЗ» проходить педагогічну практику студентка Лисичанського педагогічного коледжу Соколова Марія. Її наставником є вчитель початкових класів Фоменко Руслана Іванівна. Сьогодні Марія провела відкритий урок з української мови у 2 класі. Росте добра зміна. Молоді вчителі отримують гарні фундаментальні знання у Лисичанському педагогічному коледжі. Дякуємо Вам за вашу сумлінну працю.

"Руки друзів надали допомогу нашому закладу"
Опубліковано 15.03.2021 року

Благодійна організація Міжнародний фонд «Руки друзів» в особі Чорногора Станіслава Анатолійовича надали допомогу нашому навчальному закладу, а саме, набори раннього розвитку, які будуть у нагоді нашим дошкільнятам. Щиро дякуємо Благодійній організації Міжнародний фонд «Руки друзів» в особі Чорногора Станіслава Анатолійовича за надану допомогу, який працює під егідою представництва ЮНІСЕФ в Україні. Сподіваємося на подальшу співпрацю.

"Укрита снігом і крута"
Опубліковано 18.03.2021 року

Укрита снігом і крута,

Під голубим простором неба,

Її непросто подолать,

Але зійти на неї треба.

З вершини видно цілий світ,

Ліси її опоясали,

Вона короною стоїть,

Ти зіркой України стала.

Ялини хвоя прикрива

Від вітру, бурі і незгоди,

Вона нам мила й дорога,

Ми любим всі її за вроду!

Стоїть, чекає все весни,

А посмішка її весела

Хати чекають внизині,

Прекрасні українські села.

То, може, там трембіти звук

Весна почує, схаменеться,

Прийде тепло, розтане сніг,

Краплини свіжої нап’ється.

Іще пташина не співа

Ту пісню в лісі не почути,

Та мабуть, журавлі летять,

Щоб за весну нам не забути.

Стоїть Говерла, вся в снігу,

На лижі Буковель вся стала,

Весна ласкава в ті краї

До інших, мабуть, завітала.

Запрошуєм тебе, прийди,

Зігрій нам землю від морозів,

На українській щоб землі

Цвіли троянди, пахли грози.

"Швидко летить час"
Опубліковано 18.03.2021 року

Швидко летить час. Навчилися читати, писати, рахувати. Хай щастить!

"Чекаємо весну"
Опубліковано 18.03.2021 року

Чекаємо весну, але вона не поспішає…

"Чекаємо весну"
Опубліковано 23.03.2021 року

Чекаємо весну

Як же ми чекаєм весну!

Щоб зігріло сонце нас,

Та вона десь забарилась,

В крижаний зимовий час

Де вона, і як шукати?

Тільки знаю, що прийде

І на всіх пташиних крилах

Море квітів принесе

Вже під снігом розмовляють

Різні квіти там і тут.

Вірять, що вітри хмаринки

Всі на північ відженуть

Але дує наш небесний,

Завиває навкруги

Та уже пташина пісня

пробивається сюди.

Місяць березень, прекрасний,

Але просимо тебе:

Подивись, весна-красуня

За горами десь іде?

Та не йде ще синьоока,

Їй у теплому краю

Краще там живеться, мабуть,

Я для цього все роблю.

Що ж, іще ми почекаєм,

Але точно знаєм ми,

Що весна уже проснулась

І біжить мерщій сюди!

атьківські збори майбутніх першокласників"
Опубліковано 24.03.2021 року

Сьогодні 24.03.2021 року у Тошківському НВК «ЗНЗ-ДНЗ» відбулися батьківські збори майбутніх першокласників. Збори пройшли організовано. Всі заплановані питання були вирішені. Вчитель Родніна Валентина Вікторівна надала всю потрібну, корисну інформацію. Щиро дякуємо батькам за порозуміння та чудову атмосферу під час обговорення нагальних питань. Але все тільки починається. Наснаги та терпіння Вам на цьому тернистому шляху.

"Руки друзів надали допомогу нашому закладу"
Опубліковано 28.03.2021 року

В Тошківський НВК «ЗНЗ-ДНЗ» надійшла допомога (пісок 35 т., щебень 15 т., цемент 2,5 т.) від наших вірних друзів Центру української культури у м.Таллінні (Естонія) Анатолій Лютюк, який працює згідно з програмою Міністерства закордонних справ Естонії за сприяння Благодійного Фонду "Чисті серцем". Виконавчий директор БФ «Чисті серцем» Рабарська Ірина Михайлівна та Вишиванюк Василь Михайлович. Щиро дякуємо. Творимо добро разом! Вам даруємо ці рядки:

І знову протянули руки

В цей непростий буремний час.

Нам БФ «Чисті серцем» усміхнулись,

Ми полюбили щиро Вас.

І Ви йдете на допомогу.

У груди кулаки не б’ють.

Так просто людям помагають

Таким життям вони живуть.

Всім серцем хочете руїни

Зітерти з пам’яті у нас.

Та виростити покоління,

Яке б розквітло в мирний час.

Щоби музики файно грали,

І світло стало на душі.

Містечка, села будувались.

А люди радісно жили.

Естонські друзі ближче стали,

Відчули всі ми їх тепло.

Надію нам подарували

Як з вами сильно повезло.

Подяка наша нескінченна.

Від нас до Вас вона летить.

Ви щирі люди! Ви прекрасні!

Хай цей вогонь завжди горить.

 

"Поздоровляємо наших переможців!"
Опубліковано 31.03.2021 року

Поздоровляємо наших переможців!

"Висловлюємо щиру подяку ЧП «Гринків» (MeGanet)"
Опубліковано 31.03.2021 року

Висловлюємо щиру подяку ЧП «Гринків» (MeGanet) за допомогу в оснащені комп’ютерного кабінету. Сподіваємося на подальшу співпрацю.

 

 

 

"Марафон з української мови імені Петра Яцика"
Опубліковано 07.04.2021 року

Вітаємо ученицю 9 класу Тошківського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» Нехаєнко Софію Вадимівну за успішне проходження усіх IV етапів у Марафоні з української мови імені Петра Яцика, що проходив у 2021 році на платформі «HUMAN» з відзнакою. Подяка вчителю української мови та літератури Черкасс Тетяні Іванівні за успішну підготовку учениці до конкурсу імені Петра Яцика. Бажаємо подальших успіхів.

арафон з української мови імені Петра Яцика 2"
Опубліковано 09.04.2021 року

Вітаємо ученицю 6 класу Тошківського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» Кампову Софію Максимівну, учнів 5 класу Філіна Олександра В’ячеславовича та Філіна Юрія В’ячеславовича, за успішне проходження усіх IV етапів у Марафоні з української мови імені Петра Яцика, що проходив у 2021 році на платформі «HUMAN» з відзнакою. Подяка вчителям української мови та літератури Черкасс Тетяні Іванівні та Кулішовій Ларисі Леонідівні, за успішну підготовку учнів до конкурсу імені Петра Яцика. Бажаємо подальших успіхів.

арафон з української мови імені Петра Яцика 2"
Опубліковано 09.04.2021 року

Вітаємо ученицю 6 класу Тошківського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» Кампову Софію Максимівну, учнів 5 класу Філіна Олександра В’ячеславовича та Філіна Юрія В’ячеславовича, за успішне проходження усіх IV етапів у Марафоні з української мови імені Петра Яцика, що проходив у 2021 році на платформі «HUMAN» з відзнакою. Подяка вчителям української мови та літератури Черкасс Тетяні Іванівні та Кулішовій Ларисі Леонідівні, за успішну підготовку учнів до конкурсу імені Петра Яцика. Бажаємо подальших успіхів.

нспектори ВЗГ Управління патрульної поліції та бійці ТОР"
Опубліковано 09.04.2021 року

Сьогодні 09.04.2021 року до нашого навчального закладу завітали інспектори ВЗГ Управління патрульної поліції та бійці ТОР, які провели заняття «Відповідальності неповнолітніх» та «Протидії вживанню та розповсюдженню наркотиків». З учнями початкової школи було проведено бесіду на тему: « Безпека дорожнього руху». Дякуємо інспекторам ВЗГ управління патрульної поліції та бійцям ТОР за змістовну та корисну інформацію.

"Всесвітній день здоров'я "
Опубліковано 09.04.2021 року

Всесвітній день здоров'я у гуртку волейбол, від БДЮТ у Тошківському НВК " ЗНЗ- ДНЗ" Керівник гуртка Ногін В.О Бажаємо всім здоров'я та натхнення в спорті

"13.04.2021 року до нас завітали представники БФ «Сергія Жадана»"
Опубліковано 13.04.2021 року

Сьогодні 13.04.2021 року до нас завітали представники БФ «Сергія Жадана», які зустрілися та поспілкувалися з учнями та вчителями нашого закладу. Зустріч відбулася в теплій, дружній атмосфері. Було запропоновано взяти участь у конкурсі відгуків на сучасну українську книжку. Письменники познайомили з умовами конкурсу, обговорили питання: «Для чого я читаю книжку?» «Що дає читання»? З’ясували, що учнівська молодь більше читає про ровесників, полюбляють фантастику і роблять перші спроби у написані своїх творів. Щиро дякуємо за корисні поради, за художню літературу для бібліотеки та за цікаву інформацію. Сподіваємося на подальшу співпрацю.

"Геліантус"
Опубліковано 14.04.2021 року

Поздоровляємо учнів 4 класу Тошківського НВК ЗНЗ-ДНЗ» , які отримали Дипломи та сертифікати у природознавчій грі Геліантус, яких добре підготували вчитель початкових класів Родніна Валентина Вікторівна. Бажаємо подальших успіхів.

"Заняття з мінної безпеки"
Опубліковано 14.04.2021 року

Сьогодні 14.04.2021 року до нас завітали представники FSD Швейцарський фонд з протимінної діяльності в Україні. Заняття з мінної безпеки на часі та є актуальними. Тренери Кіян Л., Чаус К., Пащенко О. детально та професійно розповіли про цю загрозу та раздали учням пам’ятки. Дякуємо за проведений захід.

"Чисте довкілля"
Опубліковано 14.04.2021 року

В цей сонячний весняний день, після уроків учні, вчителі, тех. працівники Тошківського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» долучилися до прибирання своєї території. Кожний прибраний куточок радує чистотою.. Подяка вчителям, учням, тех.. працівникам за участь у заході «Чисте довкілля». Зробимо свою територію зразковою.

"Урок з музичного мистецтва у 5 класі"
Опубліковано 15.04.2021 року

Урок з музичного мистецтва у 5 класі

Використання інтерактивної дошки вчителем Івановою О.А. на уроках музичного мистецтва дає змогу здобувачам освіти отримувати нові знання легко та з задоволенням. Завдяки новітнім технологіям загострюється сприйняття, підвищується концентрація уваги, поліпшується розуміння і запам’ятовування матеріалу.

Використання інтерактивних дошок під час занять дозволяє задіяти всі основні сенсорні системи людини – візуальну, слухову і кін естетичну, що робить освітній процес набагато успішнішим.

одяка учню 8 класу Васильченко Максиму"
Опубліковано 16.04.2021 року

Адміністрація та педагогічний колектив Тошківського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» висловлює щиру подяку учню 8 класу Васильченко Максиму, переможцю міжнародних та всеукраїнських конкурсів з Образотворчого мистецтва. Велика подяка батькам Васильченко Людмилі Вікторівні та Васильченко Володимиру Миколайовичу за виховання свого сина. Так тримати! Особиста подяка Царицанській Світлані Миколаївні за підготовку цього учня. Подальших успіхів.

Досягнення Васильченко Максима.

Диплом ІІ місце, медаль

МІЖНАРОДНИЙ

ОНЛАЙН-ФЕСТИВАЛЬ

«Les etoiles de Versailles - 2020»

м. Версаль, Франція

Міжнародний інтернет-конкурс у рамках серії фестивалів ZIRKA у Словаччині, Польщі, Німеччині, Австрії, Угорщині, Болгарії, Франції та Україні

15.10. Міжнародний конкурс-фестиваль, Греція «Зимова фантазія, різдвяні візерунки»

Диплом І місце, медаль

Міжнародний конкурс «Рождественские фантазии», Чехія Диплом І місце

Всеукраїнський конкурс мистецтв «Сяюча зірка різдва», м.Дніпро, Ліліана Скляр, Лауреат І премії (сертифікат, статуетка, подарункові сертифікати на участь)

Всеукраїнський конкурс мистецтв Зимова енергія-2021» Диплом ІІ місце

І Всеукраїнський інтернет-конкурс образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «Етюдний вернісаж» Засновник: Громадська організація «Panorama-Art». За підтримки: Закарпатської обласної організації Національної спілки художників України – ІІ місце, Диплом, медаль

Всеукраїнський багатожанровий фестиваль-конкурс "Зірковий драйв" ... За підтримки Уряду Республіки Болгарія, ІІ місце

Міжнародний дистанційний фестиваль-конкурс «CREATIVE FLIGHT 2021» І місце, диплом, медаль

Канадсько - український фестиваль дитячої та юнацької творчості – І місце, диплом, медаль 2021

Міжнародний Фестиваль талантів онлайн "Worls Stars USA 2021", м. Лос-Анджелес, США. ІІІ місце, диплом, медаль

Международный Фестиваль "Славянский Венец - Украина", диплом, ІІ місце, медаль

Міжнародний фестиваль-конкурс талантів "European talent show", І місце, диплом, статуетка

"Досягнення учнів"
Опубліковано 16.04.2021 року

Адміністрація та педагогічний колектив Тошківського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» висловлює щиру подяку учням, Омельчук Дар’ї учениці 10 класу, Міхєєвой Валерії учениці 3 класу, Зайцевій Надії учениці 8 класу, Козелковій Василині учениці 2 класу, Новодворській Олені учениці 10 класу, Камповій Елизаветі учениці 3 класу, Камповій Софії учениці 6 класу, Андрющенко Артему учню 6 класу, Соїній Катерині, учениці 6 класу, Філіну Олександру учню 5 класу, Філіну Юрію учню 5 класу, Андрющенко Марії учениці 6 класу, Романову Михайлу учню 5 класу, Бунчужній Вікторії, Смолянчук Софії, Борзило Єві за перемогу у Всеукраїнських та Міжнародних конкурсах.

Щира подяка батькам Андрющенко Людмилі Олексіївні, Борзило Олені Євгенівні та Олександру Олександровичу, Смолянчук Аліні Сергіївні та Володимиру Олександровичу, Козелковій Анні Сергіївні та Василю Леонідовичу, Антоненко Марині Миколаївні, Камповій Надії Олександрівні та Максиму Івановичу, Міхєєвій Інні Валеріївні та Івану Івановичу, Омельчук Марині Олексіївні та Андрію Миколайовичу, Зайцевій Валентині Аркадіївній та Анатолію Сергійовичу, Новодворській Оксані Володимирівні та Олександру Григоровичу, Соїній Неллі Валеріївні та Тетяні Володимирівні, Філіній Валентині Миколаївні, Андрющенко Ганні Павливні та Олексію Юрійовичу, Романовій Марині Вікторівні та Андрію Юрійовичу, Бунчужній Тетяні Володимирівні та Віктору Анатолійовичу. Особиста подяка Царицанській Світлані Миколаївні та Царицанському Олександру Васильовичу за підготовку цих учнів.Подяка Биковій Ніні Олександрівні вчителю історію та правознавства за підготовку учнів у Всеукраїнському конкурсі "Ми - патріоти України" Так тримати! Подальших успіхів.

Досягнення учнів:

Омельчук Дар’я 2017 р. І місце – Міжнародний конкурс «Моя Україна – Ukraina mia(м.Рим)

2020 р. І місце Всеукраїнський конкурс дитячого малюнку «Щаслива дитина – квітуча Україна», м.Кропивницький

Міхєєва Валерія Лауреат І премії Міжнародний конкурс талантів для митців VI International competition for artists SOLOVIOV ART (Krakow)

Відкритий турнір по спортивним бальним танцям Empire style cup, категорія ювенали, ІІІ місце – Стандарт, ІІ місце Латина

Всеукраїнський конкурс учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!» - Диплом переможця

Всеукраїнський фестиваль танцю «Золотий черевичок» - 4 місце

Зайцева Надія Лауреат І премії Міжнародний конкурс талантів для митців VI International competition for artists SOLOVIOV ART (Krakow)

Козелкова Василина Міжнародний онлайн-конкурс «Zlatafest Golden Talents of the World», І місце, фортепіано

Новодворська Олена Всеукраїнський онлайн-конкурс вокалістів «Весняні квіти-2020», ІІ місце

Кампова Елизавета Диплом І ступеня Всеукраїнський конкурс «Слово до слова»

ІІ місце - Міжнародний фестиваль-конкурс «SHOW MUST GO ON» (Арт)

Кампова Софія І місце - Міжнародний фестиваль-конкурс «SHOW MUST GO ON» (Арт)

ІІ місце - VI Всеукраїнський національно-патріотичний конкурс «Ми –патріоти України»

Андрющенко Артем Дипломант Міжнародний фестиваль-конкурс «SHOW MUST GO ON» (Арт)

Соїна Катерина І місце - VI Всеукраїнський національно-патріотичний конкурс «Ми –патріоти України»

Філін Олександр ІІ місце - VI Всеукраїнський національно-патріотичний конкурс «Ми –патріоти України»

Філін Юрій ІІ місце - VI Всеукраїнський національно-патріотичний конкурс «Ми –патріоти України»

Андрющенко Марія ІІ місце - VI Всеукраїнський національно-патріотичний конкурс «Ми –патріоти України»

Романов Михайло ІІ місце - VI Всеукраїнський національно-патріотичний конкурс «Ми –патріоти України»

Бунчужна Вікторія ІІ місце - VI Всеукраїнський національно-патріотичний конкурс «Ми –патріоти України»

Труфанов Олексій

Змагання дистанційно у відкритому Всеукраїнському конкурсі гри на народних інструментах "Барви Полтави" 30.12.2020. Диплом за участь.

Участь у фестивалі-конкурсі "Зимова фантазія".

Диплом за участь.

Ми вами пишаємося!

"Життя без сміття"
Опубліковано 16.04.2021 року

 

Учні, вчителі, тех..працівники Тошківського НВК «ЗНЗ-ДНЗ», робітники шахти Тошківська на чолі з директором підприємства Авдієнко Олегом Георгійовичем відгукнулися на призив міської Гірської ВЦА та взяли участь в акції «Життя без сміття».

"Ліквідація наслідків буревію."
Опубліковано 16.04.2021 року

 

Ліквідація наслідків буревію.

"Від спортивного майданчика до Олімпійської медалі!"
Опубліковано 19.04.2021 року

 

Від спортивного майданчика до Олімпійської медалі!

Цей захід пройшов на спортивній ділянці, яка нещодавно була збудована в нашому селищному парку. Вчитель фізичної культури Ногін Владислав Олександрович провів захід. Своїм заходом пропагує здоровий спосіб життя. Заняття фізичними вправами завжди допомагають здобувачам освіти в цей нелегкий час, коли вирує коронавірус та інші захворювання. Цей спортивний майданчик буде використовуватися в повсякденній роботі. Учні будуть покращувати свої фізичні дані.

"Поздоровляємо здобувачів освіти Тошківського НВК «ЗНЗ-ДНЗ»"
Опубліковано 21.04.2021 року

 

Поздоровляємо здобувачів освіти Тошківського НВК «ЗНЗ-ДНЗ».

I місце Соїна Катерина - 6 клас.

II місце Філін Юрій та Філін Олександр – 5 клас, Кампова Софія – 6 клас, Бунчужна Вікторія – 6 клас, Андрющенко Марія – 6 клас, Романов Михайло – 5 клас

III місце Гордєєва Анастасія - 7 клас, Решетняк Ольга – 5 клас, Шерекін Матвій – 5 клас.

VI Всеукраїнський національно-патріотичний конкурс «Ми – Патріоти України!». Підготувала учнів до конкурсу вчитель історії та правознавства Бикова Ніна Олександрівна. Бажаємо подальших успіхів. До нових звершень.

"У Тошківському НВК навчаються унікальні здобувачі освіти"
Опубліковано 21.04.2021 року

 

У Тошківському НВК «ЗНЗ-ДНЗ» навчаються унікальні здобувачі освіти. Ти - єдиний. Тебе неможна ніким замінити. Ти не такий як всі. Ти – особливий. Так люди висловлюють одне одному своє захоплення. І це правда, подивіться як по-різному розмалювали учні 6 класу одинакові чорно-білі мандали. Правий був видатний український поет Василь Симоненко.

Бо ти на Землі – людина.

І хочеш того чи ні –

Усмішка твоя – єдина,

Мука твоя єдина,

Очі твої одні.

"XEROX WorkCentre 3025BI"
Опубліковано 21.04.2021 року

 

Адміністрація, педагогічний колектив, здобувачі освіти, батьки Тошківського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» висловлюють щиру подяку «Благодійному фонду Сергія Жадана» в особі голови правління Куніциної Ірини Володимирівни за надання безповоротної матеріальної допомоги у вигляді Багатофункціонального пристрою XEROX WorkCentre 3025BI. Щира подяка Станіславській Оксані. Цей пристрій буде довго служити нашим першачкам. Він такий необхідний в сучасній Новій українській школі. Наснаги та подальшої співпраці.

"Вітаємо учнів Тошківського НВК «ЗНЗ-ДНЗ»"
Опубліковано 21.04.2021 року

 

Вітаємо учнів Тошківського НВК «ЗНЗ-ДНЗ», які отримали Дипломи переможців та Сертифікати у природознавчій грі «Геліантус». Бажаємо подальших успіхів.

"22 квітня – Всесвітній День Землі"
Опубліковано 22.04.2021 року

 

22 квітня – Всесвітній День Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсі, якими наділила нас природа. Сьогодні у Тошківському НВК «ЗНЗ-ДНЗ» вчителем біології Івановою О.А. були проведені тематичні години з учнями 6-8 класів. Здобувачі освіти активно висловлювали свої думки, виділяючи актуальні екологічні проблеми сьогодення та шляхи їх виправлення.

"#таємниціУкраїнидлятебе"
Опубліковано 22.04.2021 року

 

#таємниціУкраїнидлятебе

Ми беремо участь у цьому проєкті.

Друзі, запрошуємо усіх долучитись до міжнародного культурно-соціального проєкту «Таємниці України для тебе». Чекаємо від вас рецепти автентичних українських страв, розповіді про цікаві історичні, архітектурні та природні місця України, а також інструкції виготовлення різних видів народних ремесел.

Учасниками можуть бути як діти, так і дорослі.

Умови дуже прості, а подарунки вже чекають на вас.

Детальніша інформація на офіційному сайті tainaUA.blogspot.com та на сторінці у соціальній мережі фейсбук – Книга Добра!

Я сподіваюсь на те що ви з розумінням поставитесь до цього цікавого проєкту. Всі охочі мають можливість розповісти про цікаві місця України. Показати красу і унікальність своєї місцевості, поділитися унікальними рецептами українських страв. У вас буде можливість побачити інших та себе показати. Успіхів Вам. Вперед до праці.

До зустрічі на сторінках книги Таємниці України для тебе.

Створимо разом книгу таємниць України.

"Чорнобильська трагедія"
Опубліковано 26.04.2021 року

 

У цьому році, 26-го квітня, минає 35 років, як на 4-му енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції сталася катастрофа планетарного масштабу. Вона є найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. Відлуння цієї трагедії залишило глибокий слід в серцях наших земляків, які в силу обставин стали ліквідаторами наслідків Чорнобильської трагедії.

Один із ліквідаторів наслідків цієї трагедії - Кампов І.І., сьогодні завітав до нашого класу та поділився спогадами про події 1986 року. Розмова була дуже цікавою та пізнавальною для наших здобувачів освіти.

"Йдемо далі"
Опубліковано 28.04.2021 року

 

Йдемо далі...

"Допомога жінці-інваліду Зайчук Олександрі Дмитрівні від шкільного самоврядування "
Опубліковано 28.04.2021 року

 

За ініціативою шкільного самоврядування було надано допомогу жінці-інваліду Зайчук Олександрі Дмитрівні. Учні – волонтери Тошківського НВК "ЗНЗ-ДНЗ": Прохорова Альона, Новодворська Тетяна, Мордовець Станіслав, Козачок В’ячеслав, Смолянчук Дмитро на чолі з вчителем фізичного виховання Ногіним Владиславом Олександровичем прибрали у дворі, зробили обрізку дерев, винесли сміття. Олександра Дмитрівна була їм щиро вдячна.

"Вітаємо ученицю 2 класу Тошківського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» Борзіло Єву"
Опубліковано 07.05.2021 року

 

Вітаємо ученицю 2 класу Тошківського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» Борзіло Єву, Лауреата II премії Міжнародного фестиваль-конкурсу Виконавців і Композиторів «Музика душі». Так тримати! Подальших успіхів. Подяка викладачу Гірської школи мистецтв Полоцькій Наталії Леонідівні.

уревій зірвав  м’яку покрівлю"
Опубліковано 10.05.2021 року

 

10.05.2021 року буревієм було зірвано на шкільній майстерні нашого навчального закладу м’яку покрівлю. Яке директорське серце це може витримати. Для нас це нове випробування. Просимо керівника Гірської ВЦА Бабченко Олексія Івановича посприяти у вирішені цього непростого питання.

"XEROX WorkCentre 3025BI для 1 класу"
Опубліковано 10.05.2021 року

 

Адміністрація, педагогічний колектив, здобувачі освіти, батьки Тошківського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» висловлюють щиру подяку «Благодійному фонду Сергія Жадана» в особі голови правління Куніциної Ірини Володимирівни за надання безповоротної матеріальної допомоги у вигляді Багатофункціонального пристрою XEROX WorkCentre 3025BI. Щира подяка Станіславській Оксані. Цей пристрій буде довго служити нашим першачкам. Він такий необхідний в сучасній Новій українській школі. Наснаги та подальшої співпраці.

"День вишиванки"
Опубліковано 20.05.2021 року

 

Сьогодні, 20 травня, Україна відзначає День вишиванки. Вже доброю традицією у Тошківському НВК "ЗНЗ-ДНЗ" - стало надягати в цей день вишиванку - частинку національного духу. Адже вишиті узорами сорочки - відображення культури, цінностей, традицій, та історії нашого народу.

"Таємниці України для тебе"
Опубліковано 21.05.2021 року

 

20 травня, в День Вишиванки, у Міністерстві Закордонних справ України в місті Києві, відбулася презентація проєкту «Таємниці України для тебе». Делегація Гірської міської об’єднаної громади взяла участь у цьому заході, де свою майстерність, автентичність ремесел показали майстри з усією України. Вироби з паперового лозоплетіння представила Зайцева Любов Олексіївна. У нас залишились незабутні враження, позитивні емоції, радість зустрічі з друзями. Щира подяка організаторам за запрошення до участі в заході. Давайте разом створимо книгу «Таємниці України для тебе».

Запрошуємо усіх вас активно брати участь у проєкті - як дітей, так і дорослих.

Чекаємо від вас:

- рецепти автентичної української кухні;

- опис виготовлення фантастичних народних ремесл;

- інформацію про культурно-історичні та природні пам’ятки України.

Детальніше інформацію на сайті

tainaua.blogspot.com

Давайте разом створимо книгу таємниць України!

"Зі щирими побажаннями"
Опубліковано 07.05.2021 року

 

Зі щирими побажаннями

до учасників проєкту

«Таємниці України для тебе»

Цієї зустрічі чекали,

Ми хвилювались, цим жили,

І ось так радо всі зустрілись,

Цю мить у серці зберегли.

І ось – Дніпро, столиця Київ,

Спирає груди… Навкруги

Стоїть цей град величний, сивий,

Іде корінням з давнини.

Завжди ти був могутнім, сильним,

На перехресті всіх доріг

Твоя зоря завжди сіяла,

Ти захищав, ти нас зберіг.

Щасливі ми – нас запросили

Узяти участь в дійстві цім.

Це Таємниці України,

Такий проєкт у нас один.

Так, він для тебе і для мене,

Він вже усіх нас об’єднав,

І рідне слово українське

На мовах різних пролуна.

З усіх куточків ми зібрались,

Сам пан міністр нас привітав.

Яка це радість – мати друзів!

Благословення своє дав.

Всі закордонні міністерства

Працюють разом для людей.

Литва, Естонія, та інші –

Йде допомога для дітей.

Вишиванюк, Лютюк, Рабарська,

Пан Клімкін – ви допомогли

Відкрити давнє і минуле,

Давно забуте на землі.

Подяка вам, що розбудили,

Тепло своє нам віддали.

Якщо ми разом – то є сила

І слава, й велич назавжди.

20.05.2021 р.

ар бібліотеці"
Опубліковано 28.05.2021 року

 

Щиро вдячні за книги, отримані в дар бібліотеці від ВГО «Територія жінок». Висловлюємо свою подяку за внесок у формування фонду бібліотеки. Сподіваємося на подальшу співпрацю.

"Вітання для випускників 9 класу 2021 року"
Опубліковано 01.06.2021 року

 

Адміністрація, педагогічний колектив, класний керівник, батьки поздоровляють випускників 9 класу

здобувачів базової загальної середньої освіти зі святом! Миру, здоров’я та наснаги! Хай щастить!

"Проєкт Таємниці для тебе крокує Україною"
Опубліковано 08.06.2021 року

 

Проєкт Таємниці для тебе крокує Україною

У нас подія, народився,

Проєкт цікавий і розкішний.

Його відкрив Міністр для тебе.

Він автентичний, фантастичний.

Культурна спадщина країни

Вона захоплює, хвилює.

Майстри народні показали,

Що сила рук – вона дивує.

Вишиванюк – почесний консул

Ініціював проєкт життєвий

Директорка Рабарська Пані

Підтримала його миттєво

Посли держав, телеведучі

Митці, Міністр нас запросили

І сам Лютюк в День Вишиванки

Про цей проєкт проголосили

Крокує нині по країні

Тернопіль, Чернівці і Рівне.

Його підтримує душею

Команда креативна, мирна.

Приєднуйтесь, хороша справа,

У нас є, що всім показати

Ремесла, кухня, і мистецтво…

Про це потрібно написати.

 

tainaua.blogspot.com

Давайте разом створимо книгу таємниць України!

ідготовка до нового навчального року…"
Опубліковано 10.06.2021 року

 

Іде підготовка до нового навчального року…

онференція «Освіта з прав людини в школі – успішна громада"
Опубліковано 11.06.2021 року

 

11 червня 2021 року делегація Тошківського НВК «ЗНЗ – ДНЗ» взяла участь в конференції «Освіта з прав людини в школі – успішна громада»

"Ознайомлення з закладом претендента на посаду директора"
Опубліковано 15.06.2021 року

 

Сьогодні 15.06.2021 року пройшов передостанній етап конкурсу ознайомлення з закладом претендента на посаду директора Тошківського НВК «ЗНЗ-ДНЗ».

"Імідж сучасного вчителя"
Опубліковано 15.06.2021 року

 

Сьогодні у Тошківському НВК «ЗНЗ – ДНЗ» відбулася дискусія на тему: «Імідж сучасного вчителя».

"Світ Dreams"
Опубліковано 23.06.2021 року

 

Учні Тошківського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» прийняли участь у Всеукраїнському дистанційному багатожанровому фестиваль-конкурсі «Світ Dreams» для дітей і молоді з обмеженими можливостями. Диплом Гран Прі отримав Васильченко Максим учень 8 класу, у номінації – Малюнок. Диплом лауреата III ступеня – Коваленко Дмитро учень 7 класу у номінації – Декоративно – прикладне мистецтво.

"Вітання  випускників 11 класу 2021 року"
Опубліковано 30.06.2021 року

 

Вітаємо наших випускників 11 класу із закінченням навчального закладу та врученням свідоцтв про повну загальну середню освіту! Бажаємо Вам подальших успіхів у навчанні. Хай ваш життєвий шлях буде успішним і щасливим!

"Подяка за матеріали для ремонту даху на майстерні"
Опубліковано 04.08.2021 року

 

Адміністрація Тошківського ліцею щиро дякує голові Гірської ВЦА Бабченко О.І. начальнику відділу освіти, культури, молоді та спорту Гірської міської територіальної громади Бровар О.С., Директору КУ «Гірський міський Центр фінансово- господарського забезпечення комунальних установ та закладів освіти, культури, спорту" Скляровій І.О. за надані матеріали для ремонту даху на майстерні нашого навчального закладу.

"Олексію Бабченко"
Опубліковано 27.08.2021 року

 

Олексію Бабченко

Слова підтримки

Скоріше повертайся, любий друже!

Не вистачає творчої поради

Тебе чекають люди з нетерпінням

Гірської територіальної громади.

Багато справ потрібно ще зробити,

Ми дуже молоді, і крок наш сильний,

Шахтар, учитель, будівник і лікар –

Під небом синім стяг несуть свій мирний.

Шлемо вітання! Нам не вистачає

Твоєї посмішки, що сонце нам дарує.

Нема у світі ще такої хворі…

Ти подолаєш, ти її зруйнуєш!

Змінилось місто, селища змінились,

В очах людей з’явилася надія.

Так, крок за кроком ми усі зростаєм

Маленькій добрій справі ми радієм.

Уже і ранок, зорі гаснуть дальні,

А наша зірка скоро засіяє.

Іти ще довго по важкій дорозі,

Земля Гірська з тобою розквітає!

З повагою,

Працівники Тошківського ліцею

"1 вересня 2021"
Опубліковано 01.09.2021 року

 

Тошківський ліцей радо зустрів своїх учнів. Навчальний рік розпочався. Всі приступили до занять.

"Адміністрація Тошківського ліцею висловлює щиру подяку"
Опубліковано 13.09.2021 року

 

Адміністрація Тошківського ліцею висловлює щиру подяку голові Гірської ВЦА Бабченко О.І., начальнику відділу освіти, культури, молоді та спорту Гірської міської територіальної громади Бровар О.С., Директору КУ «Гірський міський Центр фінансово- господарського забезпечення комунальних установ та закладів освіти, культури, спорту" Скляровій І.О., старості селища Кузнецовій Ф.Ш., та Холоду Сергію Миколайовичу Світличанський Рай відділ водоканалу за вчасну допомогу нашому закладу, виділення крану для виконання робіт.

"Подяка шахті Тошківськой"
Опубліковано 13.09.2021 року

 

Адміністрація Тошківського ліцею вдячна за постійну допомогу директору шахти Тошківська Авдієнко Олегу Георгійовичу, заступнику директора Галкіній Лідії Олексіївні у вирішені термінових питань, які необхідно вирішувати нашому закладу, який змінюється і ближче стає до сучасних вимог. Ви наша підтримка і допомога.

ідкриття Олімпійського тижня"
Опубліковано 14.09.2021 року

 

14.09.2021 у Тошківському ліцеї відбулося відкриття Олімпійського тижня. Першими розпочали цей тиждень учні 5 класу. Вони прийняли участь у таких змаганнях: «Спортивна естафета», «Перетягування канату», «Біг 60 метрів». Також їх підтримали учні початкової школи. Вони взяли участь у Веселих стартах.

"Word Cleanup Day у Тошківському ліцеї"
Опубліковано 16.09.2021 року

 

Тошківський ліцей прийняв участь у Всесвітньому дні прибирання «Word Cleanup Day» , з дотриманням всіх карантинних норм та обмежень. Бажаємо всім чистоти та здоров’я !

"До Всесвітнього дня прибирання «Word Cleanup Day»"
Опубліковано 18.09.2021 року

 

До Всесвітнього дня прибирання «Word Cleanup Day». Ці мальовничі куточки зроблені трудолюбивими руками наших учнів, пед. працівників та робітників Тошківського ліцею, за допомогою наших щирих друзів адміністрації та шахтарів шахти Тошківська. Щира подяка за вашу повсякденну працю.

"Творимо добро разом"
Опубліковано 18.09.2021 року

 

Висловлюємо щиру подяку , Анатолію Лютюку керівнику Центру української культури в місті Таллінні (Естонія), згідно з Програмою Міністерства закордонних справ Естонії, керівнику проекту в Естонії Богдану Лютюку, за сприяння Благодійного Фонду «Чисті Серцем» директору Рабарській Ірини Михайлівні, Почесному консулу Угорщини в Івано-Франківській області Вишиванюку Василю Михайловичу за щедрі подарунки, 5 учнівських дошок та 20 одномісних парт для початкової школи. Творимо добро разом.

"Дякуємо за постійну увагу до нашого закладу"
Опубліковано 18.09.2021 року

 

Дякуємо за постійну увагу до нашого закладу відділу освіти, культури, молоді та спорту Гірської МВЦА за поповнення матеріально-технічної бази, яка допомога нам йти в ногу з часом.

иру подяка за тренажери"
Опубліковано 18.09.2021 року

 

Адміністрація, педагогічний колектив, учні, батьки, мешканці нашого смт Тошківка висловлюють щиру подяку за тренажери, які були встановленні на спортивному майданчику нашого закладу. Цей проєкт реалізується за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні, наша щира подяка Гірській мійській ВЦА, її керівнику Бабченко Олексію Івановичу, а також Коваленко Тетяні та її команді, яка опікувалася цим проєктом. Так тримати! Подальших успіхів.

"Дякуємо за постійну увагу до нашого закладу"
Опубліковано 18.09.2021 року

 

Дякуємо за постійну увагу до нашого закладу відділу освіти, культури, молоді та спорту Гірської МВЦА за поповнення матеріально-технічної бази, яка допомога нам йти в ногу з часом.

"Дуже приємно навчатися за новими сучасними партами"
Опубліковано 21.09.2021 року

 

Дуже приємно навчатися за новими сучасними партами. Висловлюємо щиру подяку Анатолію Лютюку, керівнику Центру української культури в місті Таллінні (Естонія), згідно з Програмою Міністерства закордонних справ Естонії, керівнику проекту в Естонії Богдану Лютюку, за сприяння Благодійного Фонду «Чисті Серцем» директору Рабарській Ірини Михайлівні, Почесному консулу Угорщини в Івано-Франківській області Вишиванюку Василю Михайловичу за щедрі подарунки.

"Міжнародний день миру"
Опубліковано 21.09.2021 року

 

Міжнародний день миру відзначають у різних куточках планети, ось і наші учні Тошківського ліцею з радістю зустріли цей день. Були проведені позакласні уроки в 1-11 класах. Це свято покликане змусити кожного не тільки задуматись, але й зробити що-небудь дієве заради спокою на Землі. Адже найбільше у світі щастя – це мир.

Вчіться робити добро людям і творити добро на Землі. Живіть у мирі та злагоді!

"Тепер наш ліцей прикрашає ось цей святковий Банер"
Опубліковано 22.09.2021 року

 

Тепер наш ліцей прикрашає ось цей святковий Банер. щиро дякуємо голові Гірської ВЦА Бабченко О.І., начальнику відділу освіти, культури, молоді та спорту Гірської міської територіальної громади Бровар О.С., Директору КУ «Гірський міський Центр фінансово- господарського забезпечення комунальних установ та закладів освіти, культури, спорту" Скляровій І.О.

атеріально-технічна база їдальні"
Опубліковано 22.09.2021 року

 

Щиро дякуємо голові Гірської ВЦА Бабченко О.І., начальнику відділу освіти, культури, молоді та спорту Гірської міської територіальної громади Бровар О.С., Директору КУ «Гірський міський Центр фінансово- господарського забезпечення комунальних установ та закладів освіти, культури, спорту" Скляровій І.О. за поліпшення матеріально-технічної бази їдальні. Отримали каструлі, казан, чашки, миски, та ін.. Тепер страви будуть ще смачнішими.

"Відбулося засідання вчителів 1-4 класів"
Опубліковано 22.09.2021 року

 

22.09.2021 Відбулося засідання вчителів 1-4 класів, що працюють у Новій українській школі. На засіданні було розглянуто питання щодо організації навчального процесу у 2021/2022 навчальному році. Засідання проходило під головуванням керівника методичного об’єднання Фоменко Р.І. На засіданні була присутня заступник директора з НВР Коваленко Р.Ф.

"Антисептичні засоби та маски для Тошківського ліцею"
Опубліковано 23.09.2021 року

 

Висловлюємо щиру подяку Анатолію Лютюку, керівнику Центру української культури в місті Таллінні (Естонія), згідно з Програмою Міністерства закордонних справ Естонії, керівнику проекту в Естонії Богдану Лютюку, за сприяння Благодійного Фонду «Чисті Серцем» директору Рабарській Ірини Михайлівні, Почесному консулу Угорщини в Івано-Франківській області Вишиванюку Василю Михайловичу за надані антисептики, маски та електричні лампи для нашого Тошківського ліцею. Антисептичні засоби вже були надані учням, вчителям та тех.працівникам, а електричні лампи нам будуть освітлювати дорогу в щасливу країну знань. Творимо добро разом.

"Продовжуються роботи по покриттю майстерні нашого ліцею"
Опубліковано 28.09.2021 року

 

Продовжуються роботи по покриттю майстерні нашого ліцею шиферною покрівлею. Зроблено 50% роботи. Працюємо далі…

"Вітаємо, Прядка Ольгу Михайлівну"
Опубліковано 30.09.2021 року

 

Вітаємо, Прядка Ольгу Михайлівну бібліотекаря Тошківського ліцею з Всеукраїнським святом бібліотек. Бажаємо творчих здобутків та натхнення в роботі.

"З Днем вчителя 2021"
Опубліковано 30.09.2021 року

 

Адміністрація Тошківського ліцею поздоровляє наших любих вчителів зі святом! Здоров’я, творчих успіхів. Хай ваші справи завжди будуть наповнені теплотою та добром.

"Трагедія Бабиного Яру"
Опубліковано 05.10.2021 року

 

У Тошківському ліцеї відбувся урок пам’яті «Трагедія Бабиного Яру - найтяжчий злочин проти людства». Разом із вчителем історії Биковою Н.О. учні 9-11 класів переглянули відео «Бабин Яр забуттю не підлягає», презентацію «Трагедія Бабиного Яру». Взяли активну участь у обговоренні, хвилиною мовчання вшанували загиблих.

"Мої права та обов’язки з учнями 9, 10 класів"
Опубліковано 05.10.2021 року

 

У Тошківському ліцеї вчителем історії та правознавства Биковою Н.О., було проведено вікторину «Мої права та обов’язки з учнями 9, 10 класів. Учні переглянули статті Конвенції та Декларації прав дитини, взяли активну участь у обговоренні правових ситуацій.

"Оздоблення виробів із фанери та ДВП"
Опубліковано 12.10.2021 року

 

Залюбки здобувачі освіти у 5 та 6 класах працюють за темою: «Оздоблення виробів із фанери та ДВП». Випалювачи та інші інструменти надали нам наші друзі Анатолій Лютюк, керівник Центру української культури в місті Таллінні (Естонія), згідно з Програмою Міністерства закордонних справ Естонії, керівник проекту в Естонії Богдан Лютюк, за сприяння Благодійного Фонду «Чисті Серцем» директор Рабарська Ірина Михайлівна, Почесний консул Угорщини в Івано-Франківській області Вишиванюк Василь. Щира подяка.

Роблячи перші кроки учні розуміють, що найкращим матеріалом для оздоблення випалювання є дерева середньої твердості. Випалюють швидкими рухами з легким натиском. Готові вироби із фанери та ДВП після шліфування розписують акварельними та водо полімерними фарбами. Після нанесення малюнка поверхню треба добре просушити і покрити лаком. Ось так поступово учні відкривають для себе нові знання, отримують навички. Любов до праці закладається у ранньому віці. Ось так і виховаються майбутнє нашої України.

Залюбки здобувачі освіти у 5 та 6 класах працюють за темою: «Оздоблення виробів із фанери та ДВП». Випалювачи та інші інструменти надали нам наші друзі Анатолій Лютюк, керівник Центру української культури в місті Таллінні (Естонія), згідно з Програмою Міністерства закордонних справ Естонії, керівник проекту в Естонії Богдан Лютюк, за сприяння Благодійного Фонду «Чисті Серцем» директор Рабарська Ірина Михайлівна, Почесний консул Угорщини в Івано-Франківській області Вишиванюк Василь. Щира подяка.

Роблячи перші кроки учні розуміють, що найкращим матеріалом для оздоблення випалювання є дерева середньої твердості. Випалюють швидкими рухами з легким натиском. Готові вироби із фанери та ДВП після шліфування розписують акварельними та водо полімерними фарбами. Після нанесення малюнка поверхню треба добре просушити і покрити лаком. Ось так поступово учні відкривають для себе нові знання, отримують навички. Любов до праці закладається у ранньому віці. Ось так і виховаються майбутнє нашої України.

"В ліцей завітала Осінь."
Опубліковано 12.10.2021 року

В ліцей завітала Осінь.

Яка чудова осінь за вікном.

Вона багряна, жовта і зелена.

Спокійно йде на зустріч до зими.

Буяє красками натхненно і шалено.

А на душі весна, тепло, блакить.

Дзвенить намистом в барвінковім гаї

Колись намети лісом промайнуть.

В очах краса велична заспіває.

Рожева осінь листя розкида.

Біжить у всесвіт вдалечінь над полем,

Вона як наречена вигляда,

Розписана мов золотом шовковим.

А разом з цим життя іде у даль.

Біліє сивина мов хутро біле.

Прекрасна осінь, любимо тебе,

Ці фарби серцю нашому так милі.

(Черкасс В.М., 12.10.2021)

"Подорож на Запорізьку Січ"
Опубліковано 13.10.2021 року

 

12 жовтня у Тошківському ліцеї було проведено інтегрований урок "Подорож на Запорізьку Січ" присвячений Дню захисника України.

Урок-подорож провели вчитель математики та інформатики Яковлева К. М. та вчитель історії і правознавства Бикова Н. О.

Під час уроку учні повторили і систематизували раніше набуті знання з історії та математики.

Пізнавальний інтерес учнів та прищеплення любові до рідного краю через вікторину, математичні завдання на скорочення дробів (Вправа "Козацькі чайки"), їх розміщення у порядку зростання і спадання (Вправа "Курені"), конкурси ("Чия тарілка?") дали можливість розвинути увагу, кмітливість, логічне мислення та творчу активність дітей.

Дякуємо за урок, діти!

"Продовжуються роботи по покриттю майстерні нашого ліцею"
Опубліковано 18.10.2021 року

 

Адміністрація Тошківського ліцею щиро дякує голові Гірської ВЦА Бабченко О.І. начальнику відділу освіти, культури, молоді та спорту Гірської міської територіальної громади Бровар О.С., Директору КУ «Гірський міський Центр фінансово- господарського забезпечення комунальних установ та закладів освіти, культури, спорту" Скляровій І.О., за оперативне вирішення питання з пожежної безпеки закладу. Окрема подяка Директору ТОВ «ПОЖПРОМ-БЕЗПЕКА» Булгакову Андрію Петровичу за доставку рукавів пожежних та інших матеріалів для нашого навчального закладу.

"Завершення роботи з покрівлі даху на майстерні ліцею"
Опубліковано 18.10.2021 року

 

Золота осінь дала можливість завершити роботи з покрівлі даху на майстерні нашого ліцею. Щира подяка всім хто приймав участь в цій непростій роботі.

"Ми майбутні герої"
Опубліковано 20.10.2021 року

 

У Тошківському ліцеї відбувся музейний урок з учнями 9 класу за темою: «Ми майбутні герої», який був проведений вчителем історії та правознавства Биковою Н.О. На уроці були розглянуті фотодокументи учасника АТО Ключки Віталія Володимировича, мешканця селища Тошківка, який був учнем нашої школи. Учні ознайомилися з біографією, перейнялися його відданістю захисту Батьківщини.

"Всеукраїнський день відповідальності людини"
Опубліковано 21.10.2021 року

Підтримуємо Всеукраїнський день відповідальності людини до дня народження Богдана Гаврилишина. Він є автором декларації відповідальності людини.

"Продовжуються роботи по блискавкозахисту нашого ліцею"
Опубліковано 22.10.2021 року

 

Продовжуються роботи по блискавкозахисту нашого ліцею. Адміністрація Тошківського ліцею щиро дякує голові Гірської ВЦА Бабченко О.І. начальнику відділу освіти, культури, молоді та спорту Гірської міської територіальної громади Бровар О.С., Директору КУ «Гірський міський Центр фінансово- господарського забезпечення комунальних установ та закладів освіти, культури, спорту" Скляровій І.О., за вирішення питань по пожежній безпеці.

"Подяка за надання шкільних шаф для 1 класу початкової школи"
Опубліковано 22.10.2021 року

 

Адміністрація Тошківського ліцею щиро дякує голові Гірської ВЦА Бабченко О.І. начальнику відділу освіти, культури, молоді та спорту Гірської міської територіальної громади Бровар О.С., Директору КУ «Гірський міський Центр фінансово- господарського забезпечення комунальних установ та закладів освіти, культури, спорту" Скляровій І.О., за надання шкільних шаф для 1 класу початкової школи.

"Дуже гарна новина!"
Опубліковано 23.10.2021 року

 

Дуже гарна новина!

Робота нашої учениці 11 класу, президента самоврядування Тошківського ліцею Новодворської Тетяни, яка приймала участь в конкурсі творчих есе, організованого в рамках проекту «Голоси мирних. Один день» фонду Ріната Ахметова та потрапила у фінал (150 робіт з двох тисяч). Вітаємо! З нетерпінням чекаємо результатів, які будуть опубліковані 27 жовтня 2021 року.

"На згадку про перебування у місті Трускавець "
Опубліковано 22.10.2021 року

 

На згадку про перебування у місті Трускавець де на лікуванні знаходилися наші учні Васильченко Максим, Старіна Олександр та його брат Віталій привезли в наш ліцей незвичайний подарунок - лісові красуні смереки. Вони будуть висаджені на території нашого закладу. Щиро дякуємо батькам Васильченко Людмилі та Старіній Світлані за те, що думають, як прикрасити наш заклад, щоб він був мальовничо красивим та затишним, а територія охайною та радувала наших здобувачів освіти.

"Розвиток емоційного інтелекту учнів початкової школи"
Опубліковано 25.10.2021 року

 

25.10.2021 року у Тошківському ліцеї відбулася педагогічна рада за темою: «Розвиток емоційного інтелекту учнів початкової школи».

Складність і багатогранність функціонування сучасного суспільства, як динамічного соціального організму, зростання його системних змін зумовлюють потребу розвитку потенціалу емоційного інтелекту людини для ефективної соціальної адаптації та успішної самореалізації. Такі обставини підвищують науково-психологічний інтерес до цієї проблеми. Емоційний інтелект є однією з головних складових у досягненні успіху в житті та відчуття щастя.

Молодший шкільний вік – більш сприятливий період розвитку емоційної сфери, культури почуттів особистості. Одночасно зі загальним розумовим розвитком учнів молодшого шкільного віку вдосконалюється діяльність їх аналізаторного апарату. Розвинений «апарат відчуттів» надає учням можливість пізнавати множинність властивостей предметів, явищ природи, продуктів/продукції людської діяльності, сприяє тому, що діти стають більш чутливими до гармонійних і дисгармонійних сполучень кольорів, звуків, рухів тощо. Підвищена чутливість, тобто, сенситивність молодших учнів, зумовлена художнім типом їх особистості, для якої характерні: схильність до естетичної та художньої діяльності; вразливість, емоційність, образність сприймання, тобто, якості, властиві діячам мистецтв і талановитим читачам, глядачам, слухачам музики. Зростає й рівень естетичних переживань дітей, збагачуються їхні почуття, підвищується загальна культура.

Емоційна грамотність дає школярам можливість краще розбиратися в емоційному функціонуванні людей, досягати успіху в спілкуванні з вчителями і однолітками, вирішувати виниклі конфлікти, розуміти себе, свої бажання і потреби, причини власних вчинків, а також ставити перед собою цілі і вдало їх досягати. Все це сприятливо впливає на поведінку в школі і поза школою, а також на ефективне засвоєння знань.

Розвиток емоційного інтелекту в рази підвищує ефективність дитини в різних соціальних сферах і здатність відчувати себе щасливою.

Саме тому педагогічний колектив Тошківського ліцею не став стояти осторонь, а активно долучився в цьому році до дослідно-експериментальної роботи регіонального рівня за темою «Розвиток емоційного інтелекту учнів початкової школи» під керівництвом Савонової Ганни Іванівни, старшого викладача кафедри соціально-гуманітарних дисциплін та методики їх викладання Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, доктора філософських наук.

Так, 25 жовтня 2021 року в Тошківському ліцеї була проведена педагогічна рада присвячена питанню залучення учасників освітнього процесу до дослідно-експериментальної роботи. Педагогічні працівники детальніше ознайомилися з нормативно-правовими документами з проблеми дослідження. Були розглянуті та проаналізовані наукові, науково-практичні та психолого-педагогічні джерела з даного питання з метою побудови спільного для всіх учасників експерименту кластера знань. Сформована творча педагогічна група активно долучилася до роботи.

Адже вчителі переконані, що розвивати емоційний інтелект краще і легше в дитинстві, а помічниками їм в цьому можуть бути батьки. Один із ключових компонентів концепції Нової української школи є педагогіка партнерства – педагогіка, що ґрунтується на партнерстві між учнем, учителем і батьками. В її основі – спілкування, взаємодія та співпраця між всіма учасниками освітнього процесу. Тож співпрацюємо разом задля розквіту нашого майбутнього!

"Продовжуються роботи по блискавкозахисту нашого ліцею"
Опубліковано 27.10.2021 року

 

Сьогодні, 27 жовтня 2021 року, в нашому ліцеї висаджено алею з молодих смерек.

"Смереки."

Вони приїхали із Заходу до Сходу,

З Карпат зелених, від джерел цілющих.

Маленькі ці смереки, але сильні,

Ми вірим – виростуть великі та квітучі.

Їх прийняла земля Луганська нині.

Ростіть на радість, радуйте родини,

Та захистіть від вітру і негоди,

Смереки, гордість нашої країни.

Ви проростіть корінням вашим сильним

Та зашуміть могутньо в нашім полі.

Ми вірим – допоможуть нам з роками

У непростій сучасній нашій долі.

"Прекрасна Прикарпатська осінь"
Опубліковано 03.11.2021 року

В цій посмішці весна, тепло.

Так сяє сонце в день безхмарний

Прекрасна осінь навкруги

Це світ добра, а він безкрайній.

Ці справи люди бачуть всі

Від молодих Карпат зелених

Аж до Донецької землі...

Цю книгу пишите натхненно.

За що не візьметесь іде,

Іде добром, іде з душею.

Так, Таємниця вже живе,

І світить ясною зорею,

Вона, як факел, що горить

Пробуджує, дає надію

Струмком до кожного біжить.

Це справжнє свято в нашій днині.

Вас Прикарпаття зустріча, а далі Миргород чекає.

Чарівний Соледарський край.

Земля Луганська обіймає.

Ви довели, що є добро у цьому світі не простому.

Та привезли його до нас

З свого із західного дому.

Тепер воно у нас живе

Ви приїздіть і подевіте

У наших душах розцвіло

В осінній день багряним цвітом.

( З повагою Директор Тошківського ліцею Черкасс В.М., 03.11.2021)

"З народженням сина"
Опубліковано 08.11.2021 року

 

Педагогічний колектив та працівники Тошківського ліцею поздоровляють вчителя фізкультури Ногіна Владислава Олександровича з народженням сина, а асистента вчителя Світлану Василівну Ногіну – з народженням онука!

Присвячуємо ці рядки вам:

Родився син, він українець,

Він буде жить на цій землі,

Любити буде Україну…

Красиві, гарні є батьки.

Щаслива Ніка, юна мати

Це цілий світ і вир життя!

І пестить, мило обіймає

Своє прекрасне майбуття.

Хай буде це життя щасливим,

Бо доля зараз є лиха,

Нехай Господь оберігає

Родину, батька і дитя.

І хай, коли повиростають

Всі, хто родився у цей час,

Щасливі будуть і здорові,

Порадують ділами нас.

Родину ми поздоровляєм,

Щасливим буде це життя,

За це радіємо ми разом,

Це – незрівнянні почуття!

"День Толерантності"
Опубліковано 16.11.2021 року

 

16 листопада у світі відзначають День Толерантності. У цей день у Тошківському ліцеї було проведено години спілкування, тренінг у 5 та 7 класі, "Що допомогае бути толерантними". (вчитель Коваленко Р.Ф.), Педагог-організатор Соколова М.С. разом з учнями 4 класу (класний керівник Фоміна А.О.) випустили стінгазету "Толерантність". Учні з зацікавленністю сприйняли цей захід.

"Вокальний гурток - Веселі нотки"
Опубліковано 18.11.2021 року

 

Захоплююче, цікаво і з бажанням займаються в вокальному гуртку "Веселі нотки", юні здобувачі освіти, під керівництвой досвідченного педагога Зайцевої Любові Олексіївни. Розкриття юних талантів починаеться з перших кроків.

"Безпечна дорога додому"
Опубліковано 19.11.2021 року

 

Сьогодні, 19 листопада, здобувачі освіти 1-11 класів та дошкільної ланки Тошківського ліцею долучилися до Національного уроку з безпеки дорожнього руху "Безпечна дорога додому". Під час годин спілкування учні та вихованці повторили Правила безпеки дорожнього руху та попередження травматизму внаслідок ДТП.

"Подяка Швейцарському фонду"
Опубліковано 22.11.2021 року

 

Адміністрація Тошківського ліцею висловлює щиру подяку Швейцарському фонду з протимінної діяльності в Україні. Ці прилади будуть довго служити дітям дошкільного віку. Вони допоможуть краще виконувати санітарні вимоги. Сподіваємося на подальшу співпрацю.

"День гідності і Свободи"
Опубліковано 22.11.2021 року

 

21 листопада наша країна відзначає День гідності і Свободи. Його відзначають з 2014 року. 19 та 22 листопада 2021 року вчителька Бикова Н.О. на уроках історії у 5 – 11 класах розповіла про цей день в історії України. Цьому дню були присвячені і години спілкування класних керівників з учнями 2 – 11 класів. Згадали героїчні сторінки з історії України, які стали основою для запровадження відродження цього дня.

"Приємно проводити уроки фізичного виховання"
Опубліковано 23.11.2021 року

 

Приємно проводити уроки фізичного виховання в такому просторому, яскравому та відремонтованому спортивному залі.

Здобувачі освіти відточують свою майстерність, загартовують свій характер, навчаються командній грі. Ці уроки проходять насичено та цікаво. Їх викладає молодий талановитий вчитель фізкультури Ногін Владислав Олександрович.

Росте молоде спортивне покоління. А такі умови створені завдяки небайдужим, щирим людям найкращого нашого підприємства – шахти «Тошківська» на чолі з директором Авдієнко Олегом Георгійовичем, заступником директора Галкіной Лідією Олексіївною; за допомоги БФ «Чисті серцем»: виконавчий директор Рабарська Ірина Михайлівна, почесний консул Угорщини в Україні Вишиванюк Василь Михайлович, Лютюк Анатолій Кузьмич, керівник Центру української культури в Таллінні, який працює за програмою Міністерства іноземних справ Естонії; та, звичайно, Гірська ВЦА.

Дружній колектив Тошківського ліцею не залишився осторонь – вони знайшли час і сили, щоб залишити свій слід в цій важливій справі.

Попереду ще багато роботи. Радує те, що є такий чудовий великий колектив однодумців, які працюють на майбутнє нашої країни.

За це велика подяка і шана цим роботящим небайдужим людям.

"Визначення періоду та частоти обертання тіла під час руху по колу"
Опубліковано 24.11.2021 року

 

Сьогодні на уроці фізики з учнями 7 класу було проведено лабораторну роботу: «Визначення періоду та частоти обертання тіла під час руху по колу». Під час роботи діти систематизували свої знання з теми та навчились вимірювати основні фізичні величини, які характеризують рух по колу.

"Грінвіч"
Опубліковано 25.11.2021 року

 

25 листопада 2021 року у Тошківському ліцеї був проведений Всеукраїнський конкурс «Грінвіч» з англійської мови, який підготувала та провела вчитель англійської мови Підкова Світлана Юріївна. Здобувачі освіти 5-7 класів виконували завдання різних видів складності, активно приймали участь у конкурсі, розвивали мислення, креативність та уяву..

"16 Днів проти насилля"
Опубліковано 26.11.2021 року

 

В Тошківському ліцеї розпочалася акція: «16 Днів проти насилля». Сьогодні День білої стрічки..

"Свіча пам’яті жертв Голодомору 1932-1933рр."
Опубліковано 26.11.2021 року

 

У Тошківському ліцеї 26 листопада зі здобувачами освіти 8-11 класів відбулися виховні заходи «Свіча пам’яті жертв Голодомору 1932-1933рр.», які провела вчитель історії та правознавства Бикова Н.О. Було висвітлено тему про трагічні роки Голодомору 1932-1933 років в Україні та його наслідки для українського народу.

"Формування гендерної культури молодшого школяра"
Опубліковано 26.11.2021 року

 

26.11.2021 року відбувся круглий стіл за темою: «Формування гендерної культури молодшого школяра». Були присутні: вчитель історії та правознавства Бикова Ніна Олександрівна, вчитель фізики та математики Кравець Ольга Петрівна, інженер-електронік Малишко Сергій В’ячеславович – відповідальний за технічний стан комп’ютерного обладнання  та директор Тошківського ліцею Черкасс Володимир Михайлович. На цьому онлайн-заході з доповіддю виступила Фоменко Руслана Іванівна, заступник директора з науково-експериментальної діяльності нашого закладу. Керівник Савонова Ганна Іванівна, старший викладач кафедри управління освітою Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, доктор філософських наук, за участі якої відбувся цей круглий стіл та завдяки плідній співпраці ця тема була розкрита повністю. До роботи круглого столу долучилося більше 80 учасників, що свідчить про актуальність теми. Доповідач в розрізі «Гендерної культури молодшого школяра» дає широке розуміння цієї теми, розкриває питання емоційного інтелекту, який перекликається з даною темою. Тому впроваджуючи в навчально-виховний процес різні форми і методи гендерного виховання, переслідуємо таку мету: формування в дитини внутрішнього погляду на себе, як на частину сім’ї, групи, людського середовища, виховувати статево здорову особистість, яка в майбутньому створить повноцінну родину і матиме відповідальне ставлення до дарованої природою соціальної ролі.

Дитина, що виховується в середовищі, уважному та дружньому до всіх людей незалежно від їхньої статі, виросте з усвідомленням того, що усі люди мають однакове становище в суспільстві, однакові можливості в житті. Тож гендерне виховання підростаючого покоління – це неодмінна умова формування суспільства з гендерною рівністю.

"З Ювілейним днем народженням"
Опубліковано 30.11.2021 року

 

З Ювілейним днем народженням, з 90 річчям поздоровляємо кухаря нашого закладу, Кузнєцову Наталію Пантелеївну, яка більше 40 років готували смачну і корисну їжу для школярів. Колишні учні згадують з теплотою і любов’ю смачні страви: манну кашу, котлети, пиріжки домашні та інші корисні страви. За всі роки роботи не було нарікань з боку контролюючих органів. Шановна Наталіє Пантелеївно! Бажаємо Вам міцного здоров’я, мирного неба над головою, гарного настрою та довгих років життя.

"Подяка БФ «Восток SOS», ESTONIA, MONDO"
Опубліковано 02.12.2021 року

 

Адміністрація Тошківського ліцею щиро дякує БФ «Восток SOS», ESTONIA, MONDO за надані дозатори для антисептика в кількості 2 штук, та 1 імпульсний блок живлення. Багаторічна співпраця з Вами показує, що Ваша багатогранна діяльність приносить користь не тільки нашому закладу, а й іншим. Ви даєте надію на подальшу співпрацю, йдете поруч. Теплий подих ваших гарячих сердець зігріває нас в цей зимовий час. Іти на крок вперед завжди тяжко, але Ви з відповідальністю завжди ставитесь до тієї справи, яку робите. Успіхів Вам, та нових звершень.

"День боротьби зі СНІДом"
Опубліковано 02.12.2021 року

 

1 грудня у всьому світі відзначають «День боротьби зі СНІДом». В Тошківському ліцеї була проведена година спілкування з учнями 10-11класів на тему: «Питання та відповіді, що таке СНІД?». Бібліотекар ліцею провела книжкову виставку.

"Зима 2021"
Опубліковано 06.12.2021 року

 

До нас завітала зима..

"До Дня збройних сил України"
Опубліковано 06.12.2021 року

 

До Дня збройних сил України вчителем фізичної культури Ногіним В. О. були проведені спортивні змагання.

"Оздоблення виробів із фанери та ДВП"
Опубліковано 08.12.2021 року

 

Оздоблення виробів із фанери та ДВП.

Призначення оздоблення. Види оздоблення виробів: прозоре (лакування) непрозоре (фарбування), художнє (випалювання та розпис). Випалювач. Прийоми випалювання на поверхні виробу. Розпис. Прийому розпису поверхонь виробу. Прийоми нанесення лакофарбового покриття. Учень: розрізняє види оздоблення вироби із фанери та ДВП; вибирає вид оздоблення виробу із фанери та ДВП; вибирає оздоблювальні матеріали з урахуванням санітарно-гігієнічних вимог; виконує оздоблення поверхонь виробу лакофарбуванням та випалюванням; називає професії робітників, які працюють із деревиною.

"Зелена країна"
Опубліковано 08.12.2021 року

 

Тошківський ліцей прийняв участь у програмі президента України В.О. Зеленського «Зелена країна». Селищною старостою Кузнєцовою Ф.Ш. була надана розсада сосни в кількості 19 штук. Всі сосни були висаджені на території ліцею згідно технології висадки. Хай підростають ці зелені красуні та радують нас своєю майбутньою красою. Раніше висаджені смереки прийнялись та підростають в щедрій Луганській землі.

"Свято наближається, свято наближається… "
Опубліковано 09.12.2021 року

 

Свято наближається, свято наближається… Кожна дитина з нетерпінням чекає новорічних свят. Деякі з них фантазують і готують новорічний подарунок. Здобувачі освіти Тошківського ліцею прийняли участь у районному етапі Всеукраїнського конкурсу «Новорічна композиція»

Максим Васильченко – стилізована ялинка, новорічна композиція

Семен Малахов - «Новорічний букет». Щиро дякуємо за ваші «Новорічні композиції», та прояв фантазії.

"Права людини понад усе"
Опубліковано 10.12.2021 року

 

10 грудня до Міжнародного дня прав людини з учнями 9-11 класів було проведено тренінг «Права людини понад усе», який провела вчитель історії та правознавства Бикова Н.О.

Здобувачі освіти взяли активну участь у тренінгу, ознайомилися з Декларацією, Конвенцією прав людини, обговорили правові ситуації, переглянули презентацію та відео про права дитини.

.

"Подяка за надану Новорічну ялинку та новорічні прикраси"
Опубліковано 14.12.2021 року

 

Адміністрація Тошківського ліцею щиро дякує голові Гірської ВЦА Бабченко О.І. начальнику відділу освіти, культури, молоді та спорту Гірської міської територіальної громади Бровар О.С., Директору КУ «Гірський міський Центр фінансово- господарського забезпечення комунальних установ та закладів освіти, культури, спорту" Скляровій І.О., за надану Новорічну ялинку та новорічні прикраси.

"Подяка за наданий Холодильник для медичного кабінету ліцею"
Опубліковано 15.12.2021 року

 

Адміністрація Тошківського ліцею щиро дякує голові Гірської ВЦА Бабченко О.І. начальнику відділу освіти, культури, молоді та спорту Гірської міської територіальної громади Бровар О.С., Директору КУ «Гірський міський Центр фінансово- господарського забезпечення комунальних установ та закладів освіти, культури, спорту" Скляровій І.О., за наданий Холодильник для медичного кабінету нашого ліцею. Хай щастить.

"ВПІНО «Філія АКТЕД»"
Опубліковано 15.12.2021 року

 

ВПІНО «Філія АКТЕД» в рамках реалізації проекту «Підвищення спроможності до подання труднощів найбільш вразливими домогосподарствами, що постраждали від конфлікту на сході України», що фінансується за кошти Агентства США з міжнародного розвитку /Бюро гуманітарної допомоги (USAID/BHA) надали нашому Тошківському ліцею гуманітарну допомогу у вигляді гігієнічних наборів. Щиро дякуємо ВПІНО «Філія АКТЕД» в рамках реалізації проекту «Підвищення спроможності до подання труднощів найбільш вразливими домогосподарствами, що постраждали від конфлікту на сході України», що фінансується за кошти Агентства США з міжнародного розвитку /Бюро гуманітарної допомоги (USAID/BHA) та голові Гірської ВЦА Бабченко О.І. начальнику відділу освіти, культури, молоді та спорту Гірської міської територіальної громади Бровар О.С., Директору КУ «Гірський міський Центр фінансово- господарського забезпечення комунальних установ та закладів освіти, культури, спорту" Скляровій І.О., за надану допомогу. Сподіваємося на подальшу співпрацю. Хай щастить..

"В Тошківській ліцей завітав Святий Миколай"
Опубліковано 21.12.2021 року

 

В Тошківській ліцей завітав Святий Миколай, з купою подарунків, які були вручені дітям 1-3 класів смт Тошківка-1, смт Тошківка, смт Нижнє під час святкової вистави. Педагогічні колективи Тошківського ліцею, Нижнєнського ліцею, Тошківської гімназії, батьки та здобувачі освіти щиро вдячні за подарунки та прекрасний настрій. Адміністрація Тошківського ліцею щиро дякує голові Гірської ВЦА Бабченко О.І. начальнику відділу освіти, культури, молоді та спорту Гірської міської територіальної громади Бровар О.С., Директору КУ «Гірський міський Центр фінансово- господарського забезпечення комунальних установ та закладів освіти, культури, спорту" Скляровій І.О., за свято яке подарували нашій малечі. Окрема подяка за підтримку проекту “Допомога Схід” командуючому ОС ЗСУ генерал-лейтенанту Сергію Наєву, керівнику-координатору проекту, офіцеру командування об’єднаних сил ЗСУ, письменнику Борису Кутовому, художньому керівнику проекту – відомому театральному діячу Максиму Добролюбову. До проведення заходу залучалися актори Чернігівського обласного театру ляльок ім. О. Довженко із інтерактивною інтермедією «Дарунки Святого Миколая». Миру, наснаги, здоров’я. Сподіваємося на подальшу співпрацю. До нових зустрічей.

"З Новим 2022 роком!"
Опубліковано 24.12.2021 року

 

З Новим 2022 роком!

"з Новим 2022 роком 2! "
Опубліковано 24.12.2021 року

 

Адміністрація Тошківського ліцею щиро вітає своїх любих учнів, вчителів, робітників, батьків з Новим 2022 роком! Хай щастить.

"Висловлюємо щиру подяку ВГО «Територія жінок України»"
Опубліковано 24.12.2021 року

 

Висловлюємо щиру подяку ВГО «Територія жінок України» Лілії Шевченко, ВГО «Територія жінок Луганщини» Ходус Валентині, за надану матеріальну допомогу здобувачам освіти нашого закладу. З наступаючим Новим 2022 роком. Нових вершин та звершень у своїй діяльності. До нових зустрічей. Хай щастить.

"МОЛНІЯ!"
Опубліковано 24.12.2021 року

 

МОЛНІЯ!

Адміністрація Тошківського ліцею, вчителі, батьки, учні, Вітають переможницю ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика КАМПОВУ СОФІЮ, ученицю 7 класу, яка посіла ІІ місце в обласному етапі конкурсу.

Бажаємо наснаги, нових творчих звершень. До Нових успіхів.

"Щирі вітання фіналістам II Всеукраїнського відкритого марафону"
Опубліковано 28.12.2021 року

 

Щирі вітання фіналістам II Всеукраїнського відкритого марафону з української мови учням 6 класу Філіну Юрію, Філіну Олександру та вчителю української мови і літератури Черкасс Тетяні Іванівні за підготовку здобувачів освіти до II Всеукраїнського відкритого марафону з української мови. Рейтингове місце 10. Кількість балів: 66. Молодці! Так тримати!

"Здоров’я та здоровий спосіб життя"
Опубліковано 28.12.2021 року

 

Зимові канікули для восьмикласників Тошківського ліцею почалися на свіжому повітрі під девізом «Здоров’я та здоровий спосіб життя». 26 грудня випало дуже багато снігу. Ярослав та Владислав взяли участь в Акції «Милосердя». Із задоволенням хлопці допомогли селищній мешканці, Зайчук Олександрі Дмитріївні, прибрати сніг у дворі. Праця маленька, але вона вчить дітей бути щирими, чуйними, дружніми, людяними. Гарні спогади надовго залишаться у серці цієї жінки і в учнів.

Подяка учням, класному керівнику Ногіній С.В. за участь у цьому заході, який виховує найкращі риси характеру: повагу, небайдужість до людей похилого віку.

"Text"
Опубліковано 15.12.2021 року

 

Text

bottom of page